Khachapuri

Cautare:
SMS Fotbal
paine / dospita
Khachapuri
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 600 g branza noua sarata 2 oua sare aluat pentru khachapuri (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : georgiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se ia branza noua, se framanta in mana, se amesteca cu un ou si se sareaza.
Se ruleaza aluatul de khachapuri pe o masa de bucatarie, pana se obtine o foaie subtire. Cu cat foaia este mai subtire, cu atat khachapuri va fi mai gustos. Se decupeaza bucati rotunde de aluat peste care se pune umplutura pe baza de branza. Se acopera apoi khachapuri cu alt cerc de aluat, se pune pe o tava si se coace la cuptor, la 180 °C, timp de 10-15 minute, pana ce suprafata este bine rumenita.
Inainte de a servi, se unge suprafata sa cu unt sau ou batut, dupa care se mai da la cuptor cateva minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Aluat pentru khachapuri
Ingrediente : 500 ml iaurt 1 kg faina de grau 1 lingura praf de copt 1 lingura zahar 1 galbenus de ou sare, dupa gust
Indicatii : Se amesteca iaurtul cu galbenusul de ou si cu zahar, dupa care se sareaza. Se incorporeaza faina de grau, 1 lingura de praf de copt sau drojdie, se amesteca bine si se lasa 1 ora, la crescut.