Khao niao - Orez laotian lipicios

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Khao niao - Orez laotian lipicios
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Acest tip de orez este cel mai populara in Laos, el insotind majoritatea felurilor de carne si legume.
stelute
Ingrediente : 600 g orez lipicios apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : laotiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se spala bine orezul in cateva ape, pana ce isi lasa amidonul iar apa curge curata. Se lasa apoi la inmuiat 4-5 ore, in apa calduta.
Se scurge si se pune in cos tesut din fire de bambus (houat), sau intr-un steamer. Se acopera cosul si se asaza deasupra unui recipient (cosul trebuie aiba dimensiunea potrivita, astfel incat sa acopere perfect recipientul, pentru ca aburul sa se ridice si sa treaca prin cos, gatind astfel orezul), ce contine o cantitate potrivita de apa. Atentie, cosul nu trebuie sa atinga suprafata apei.
Se fierbe apa din recipient 30 de minute, la foc mediu. Se amesteca orezul in cos, astfel ca boabele sa fie gatite uniform.
Dupa ce este gatit, orezul se pastreaza in cosuri de bambus si se mananca cu degetele.


Share
Taguri : orez, apa
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.