Kheer - Budinca de vermicelli

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / creme si sufleuri
Kheer - Budinca de vermicelli
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
In mod traditional, aceasta reteta se prepara cu vermicelli indieni, numiti seviyan. Acestia sunt paste fine, prajite putin pantru un plus de gust si pentru a capata o culoare brun-aurie. Kheer este o budinca cremoasa, pe care musulmanii o prepara pentru o sarbatoare re;ligioasa, numita Eid, care se cerebreaza la sfarsitul Ramadanului.
stelute
Ingrediente : 1/4 cana cu fistic (optional) 1/4 cana cu fulgi de migdale 3 linguri de ghee (sau unt) 150 g sevyian 3 1/2 cani cu lapte 3/4 cana cu lapte evaporat 8 linguri de zahar 6 curmale uscate, curatate de samburi
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se inmoaie fisticul intr-un bol cu apa, cel putin 3 ore. Se decojesc boabele si se amesteca cu fulgii de migdale. Se toaca marunt amestecul si se pune deoparte.
Se topeste ghee-ul intr-o cratita si se prajesc rapid vermicelli. Se micsoreaza flacara imediat (vermicelli se rumenesc foarte rapid, asa ca nu trebuie arsi), si daca este necesar chiar se ia cratita de pe foc (nu va ingrijorati daca unele fire de paste sunt mai rumenite decat altele).
Se adauga laptele in cratita si se da in clocot incet, avand grija sa nu iasa din vas.
Se adauga laptele evaporat, zaharul si curmalele. Se fierb ingredientele 10 minute, amestecand ocazional. Cand mixtura incepe sa s eingroase, se toarna budinca in vase de servit. Se decoreaza cu amestecul de fistic tocat si fulgi de migdale.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.