Khoa mi thai - Taitei stir-fry cu carne

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Khoa mi thai - Taitei stir-fry cu carne
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g taitei de orez 600 g carne (pui, vita sau porc) taiata cubulete 2 catei de usturoi pisati 1 ceapa tocata 2 oua batute 4 linguri ulei de palmier (sau de floarea-soarelui) 2 linguri zahar sare piper negru proaspat macinat 2 lingurite sos de peste 1 lingurita sos de soia 1 lingura sos picant 100 g muguri de soia 1 legatura ceapa verde tocata 2 lamai frunze de menta tocate, pentru ornat frunze de coriandru tocate, pentru ornat foi de salata, pentru ornat alune tocate, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : laotiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se inmoaie pastele in apa calda 10 minute; se scurg.
Se incinge putin ulei intr-un wok. Se asezoneaza ouale batute cu sare si piper si se toarna in wok; se prepara o omleta care se taie fasiute subtiri. Se pun fasiutele deoparte.
Se adauga 3 linguri de ulei in wok si se caramelizeaza zaharul. Se adauga carnea, ceapa si usturoiul si se prajesc la foc iute, amestecand continuu, pana ce carnea incepe sa se rumeneasca. Se adauga sosul iute, se amesteca si se varsa in wok 100 ml apa. Se fierbe carnea 5 minute, la foc mic, apoi se adauga pastele si se amesteca. Se acopera si se gateste 3 minute, la foc mic.
Se ia wok-ul de pe foc, se adauga mugurii de soia, ceapa verde si fasiutele de omleta. Se amesteca. Se presara alune tocate si se serveste cu feliute de lamaie, menta, coriandru si foi de salata verde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.