Kibbeh - Chiftelute egiptene de miel

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Kibbeh - Chiftelute egiptene de miel
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g carne tocata de miel 1 ceapa tocata 150 g bulgur 1 lamaie taiata rondele subtiri, pentru ornat 1 lingura zeama de lamaie salata verde, pentru ornat ulei vegetal, pentru prajit sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un blender carnea, ceapa, putina sare si piper negru, dupa gust. Se adauga si o lingura de apa si se proceseaza la viteza mica.
Se spala bulgurul si se scurge bine de tot de excesul de umiditate. Se adauga in mixtura de carne si se amesteca bine, intr-un castron.
Se potriveste de sare si piper si se trece din nou prin blender.
Se modeleaza chiftelute sferice si apoi se aplatizeaza usor. Se prajesc in ulei fierbinte, pana se rumenesc, se scurg de ulei pe prosoape de hartie.
Se servesc calde, stropite cu putina zeama de lamaie si ornate cu feliute de lamaie si salata verde. O garnitura de orez fiert este cea mai potrivita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.