Kibrizli - Prajitura cu migdale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Kibrizli - Prajitura cu migdale
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 150 g faina 180 g zahar 120 g migdale curatate de coaja si tocate marunt 1/2 pachet praf de copt 5 oua, separate 1 lamaie, coaja rasa si zeama de la 4 linguri de miere sare seminte de susan
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se bat galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana ce se obtine o mixtura cremoasa; se adauga apoi coaja rasa de lamaie, faina, migdalele macinate, praful de copt si 1/2 cana apa.
Se bat albusurile pana ce se intaresc, se adauga putina sare, se amesteca bine si se toarna peste mixtura de galbenusuri. Se amesteca bine.
Se toarna aluatul obtinut intr-o forma de copt rotunda, unsa cu unt si captusita cu hartie pergament. Se presara deasupra aluatului seminte de susan si se da la cuptor, la 180 °C, timp de 45 de minute.
Cu zece minute inainte ca prajitura sa fie gata, se incinge mierea intr-o craticioara si se fierbe incet 4 minute. Se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Se obtine un sirop care se toarna peste prajitura dupa ce aceasta e scoasa din cuptor.
Se lasa prajitura sa se raceasca, se scoate din forma (prin rasturnare) si se asaza pe un platou.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.