Kofte Curry - Curry de chiftelute

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Kofte Curry - Curry de chiftelute
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 linguri ulei 1 baton de scortisoara de 2 cm 10 cuisoare intregi 1 ceapa tocata 2 catei usturoi tocati 5 cm ghimbir tocat 1 lingurita seminte de chimion, macinate 1 lingurita seminte de coriandru, macinate 1 lingurita boia iute sare, dupa gust 400 g rosii in conserva 750 g carne de miel, tocata 1 ardei iute verde, tocat 3 linguri frunze de coriandru tocat 1 lingurita garam masala 1 ou batut
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga scortisoara si cuisoarele si se prajesc 30 de secunde, apoi se adauga ceapa si se caleste, amestecand, cca. 2 minute.
Se adauga usturoiul, ghimbirul, chimionul, coriandrul, boiaua si sarea si se lasa pe foc iute 2 minute, adaugand 1-2 linguri de apa daca amestecul are tendinta sa se lipeasca.
Se adauga rosiile si sucul lor. Se acopera si se fierbe inabusit cat timp se prepara chiftelutele: se amesteca carnea tocata cu ardeiul iute verde, cu 3 linguri frunze de coriandru macinate, cu garam masala (vezi reteta la mix-uri de condimente), cu oul batut si se sareaza. Se formeaza 40 de chiftelute cat o nuca. Se lasa sa alunece delicat in sos si se lasa sa fiarba 30 de minute, intorcandu-le pe cealalte parte la fiecare 10 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.