Kokoretsi - Frigarui din organe de miel

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Kokoretsi - Frigarui din organe de miel
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o retete originara din provincia din nordul Greciei, Macedonia.
stelute
Ingrediente : organe de miel (rinichi, ficat, momite, plamani) cateva mate ulei de masline zeama de lamaie oregano cimbru sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: greu Cantitate : 10-12 portii Durata : 3 ore 0 minute
Indicatii :

Se spala bine matele. Se taie bucatele rinichii, ficatul, plamanii si momitele. Se spala cu grija si se scurg printr-o sita. Se transfera apoi intr-un castron.
Se presara peste ele oregano, cimbru, sare, piper si se stropesc cu zeama de lamaie. Se ia o frigaruie si se infig in ea bucatile. Se ia fiecare mat cu varful frigaruii si se deruleaza matul de-a lungul frigarii, pana ce cuprinde toate bucatile de organe. Se asigura apoi legand matul cu ata.
Se ung matele umplute cu ulei si se frig pe gratar, pana ce se rumenesc. Se incearca daca sunt facute cu o scobitoare. Organele trebuie sa fie fragede.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.