Kong Guksu – Supa de soia cu taitei

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / paste
Kong Guksu – Supa de soia cu taitei
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Pentru a varia aroma, semintele de susan se pot inlocui su seminte de susan negru, alune, alune caju sau seminte de susan salbatic.
stelute
Ingrediente : 3 linguri seminte de susan salbatic 4 cani pastai uscate de soia apa, cat este nevoie 1 lingura sare 250 g taitei Somen (din faina de grau, foarte subtiri) 2 castraveti mici 1 rosie taiata feliute seminte de susan negru, pentru ornat fasiute de ceapa verde, pentru ornat felii de rosie, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : coreeana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8-10 portii Durata : 8 ore 0 minute
Indicatii :

Se prajesc semintele de susan la foc mediu, pana se auresc, 8-10 minute. Se pun deoparte.
Se spala pastaile de soia, apoi se inmoaie in apa fierbinte cam 2 ore, pana ce se pot desface usor. Se usuca si se scot cojile. Boabele de fasole soia se introduc in apa (trebuie sa fie acoperite, nivelul apei cu cel putin 2-3 cm mai sus decat boabele). Se dau in clocot, se reduce flacara si se fierb 35-40 minute. Ocazional, se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra lichidului. Dupa ce fierb se clatesc bine cu apa rece si se scurg.
Boabele de soia si semintele de susan se amesteca cu apa si se fac pasta cu un blender.
Se strecoara prin tifon (ca sa se scurga lichidul neinglobat), se adauga sare si se da la frigider 4-5 ore.
Intr-o cratita, se addauga 6-8 cani de apa si se pun la fiert. Se adauga taiteii si se fierb 2-3 minute. Se iau de pe foc si se scurg foarte bine de apa. Se impart taiteii in 8-10 castronase. In fiecare castronas se toarna cu grija supa groasa de soia, se garniseste cu fasiute de ceapa verde si felii de rosie si se presara cu seminte de susan.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.