Korma de miel cu rosii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Korma de miel cu rosii
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Korma denumeste mancarurile brezate incet, multe dintre ele picante, inspirate din bucataria persana si mongola. De obicei se foloseste iaurtul, atat ca marinada cat si ca mediu de gatit. Bucatelele de carne absorb mediul de gatit si devin fragede si suculente.
stelute
Ingrediente : 1 lingurita garam masala 1 lingurita ghimbir tocat marunt 1 lingurita usturoi pisat 2 pastai de cardamom negru 1 lingurita boia iute 1/2 lingurita seminte de chimion negru 2 bucati de rulou de scortisoara, 5 cm lungime fiecare 1 lingurita sare 2/3 cana iaurt 1 kg carne slaba de miel taiata cubulete 2/3 cana ulei 2 cepe feliate subtire 2 1/2 cani apa 2 rosii coapte, dar ferme, taiate in sferturi 2 linjguri suc de lamaie frunze proaspete de coriandru, tocate 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2-4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Intr-un castron mare se amesteca garam masala cu usturoi, ghimbir, cardamom, boia, chimion negru, rulouri de scortisoara, sare si iaurt.
Se adauga carnea in aceasta marinada si se amesteca bine. Se lasa la marinat 30 de minute.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste ceapa pana se rumeneste.
Se adauga carnea si se prajeste 5 minute. Se micsoreaza flacara, se adauga apa, se acopera tigaia si se fierbe carnea 1 ora, la foc mic, amestecand ocazional.
Se adauga apoi rosiile si sucul de lamaie. Se amesteca si se fierbe mixtura incet alte 7-10 minute.
Se serveste mancarea fierbinte, ornata cu frunze tocate de soriandru si ardei iuti tocati.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.