Korma de miel

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Korma de miel
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cani iaurt gros 3 cm ghimbir tocat 4 ardei iuti verzi, fara seminte, tocati 4 catei usturoi, tocati 3 linguri apa 2 linguri migdale 2 linguri seminte mac 1/2 rulou scortisoara 3 lame coaja de nucsoara 1/2 lingurita seminte de cernusca 4 cuisoare intregi 4 pastai cardamom negru, zdrobite 10 boabe de piper negru 3 linguri ulei vegetal sau ghee 1 ceapa mare, tocata 1 kg carne de miel, fara oase, taiata cubulete 1/4 lingurita firisoare de sofran, inmuiate in 1 lingura apa calda sare, dupa gust 3 linguri frunze proaspete de coriandru, tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se pune o sita fina peste gura unui castron si se pune iaurtul la scurs, circa 1 ora.
Se piseaza ghimbirul, ardeii iuti si usturoiul cu 3 linguri de apa pana ce devin o pasta. Se macina migdalele si restul condimentelor.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa pana ce devine aurie. Se adauga pasta cu ghimbir si condimentele macinate si se frige totul 2-3 minute. Se adauga carnea si se amesteca bine pentru a fi “imbracata” cu sosul din tigaie.
Se adauga iaurtul si sofranul, se asezoneaza cu sare si piper, se acopera si se lasa la foc mic cca. 90-120 minute, pana ce carnea devine frageda. Se amesteca frecvent pentru a evita lipirea mancarii de tigaie. Daca este nevoie, se adauga apa.
Se orneaza cu frunze de cioriandru si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.