Korma de pui cu banane

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Korma de pui cu banane
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Korma este un curry preparat cu iaurt. In loc de piept de pui, se pot folosi si pulpe dezosate. Se serveste cu orez basmati, poppadom-uri, sau paine naan.
stelute
Ingrediente : 1 ceapa mare, tocata grosier 1 ardei iute rosu, mare, curatat de seminte 5 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata 3 catei de usturoi, decojiti 2 linguri de ulei de floarea-soarelui 1 lingura de garam masala 450 ml bulion de pui 55 g migdale macinate 500 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat cubulete 150 g iaurt 2 lingurite de amidon 2 banane mari, decojite si taiate rondele 2 linguri de frunze de coriandru tocate, plus o cantitate pentru ornat 2 linguri de fulgi de migdale prajite
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun ceapa, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul intr-un blender si se proceseaza pana se omogenizeaza.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, neaderenta, si se prajeste mixtura de ceapa 10 minute, pana cand se inmoaie, amestecand mai des spre sfarsitul acestei perioade, pentru a impiedica lipirea ingredientelor.
Se adauga garam masala si se amesteca. Se toarna in tigaie bulionul si se incorporeaza migdalele macinate. Se adauga cubuletele de pui. Se acopera tigaia si se lasa la fiert 25 de minute.
Se amesteca amidonul cu iaurtul. Se adauga aceasta mixtura in curry si se fierbe, amestecand constant, pana ce se ingroasa.
Se adauga bananele impreuna cu coriandrul tocat. Se amesteca 30 de secunde, cat sa se incalzeasca bananele. Mancarea se serveste fierbinte, presarata cu coriandru macinat si cu fulgi de migdale.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.