Korma de pui cu migdale

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Korma de pui cu migdale
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Korma este tipul de curry cel mai cunoscut al bucatariei indiene; in mod traditional, pentru o korma, mediul lichid de gatit este iaurtul. Exista mai multe variante, functie de condimentele si de ingredientele secundare folosite.
stelute
Ingrediente : 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 2 lingurite garam masala 1 lingurita boia iute 1 lingurita sare 1 lingurita seminte de chimion negru 3 pastai de cardamom verde, putin zdrobite, cat sa se intredeschida 1 lingurita seminte de coriandru. macinate 1 lingura migdale macinate 2/3 cana iaurt 8 jumatati de piept de pui, dezosate, fara piele 1 1/4 cana ulei 2 cepe medii, feliate subtire 2/3 cana apa frunze proaspete de coriandru, tocate ardei iuti verzi, tocati orez Basmati fiert, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se amesteca iaurtul cu ghimbir, usturoi, garam masala, boia, sare, chimion negru, cardamom, coriandru macinat si migdale.
Se intinde mixtura de condimente peste pieptii de pui; se lasa carnea la marinat 30 de minute.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga ceapa si se prajeste pana se rumeneste. Se adauga pieptii de pui si se prajesc 5-7 minute.
Se adauga apa, se acopera tigaia si se fierbe carnea 20-25 de minute.
Se adauga frunzele de coriandru si ardeii iuti verzi si se mai gateste carnea alte 10 minute, amestecand cu grija din cand in cand.
Se transfera mancarea pe un platou si se serveste cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.