Koshari – Linte cu paste si orez

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Koshari – Linte cu paste si orez
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana linte maro 1 cana orez cu bob lung 1 cana paste negatite 2 cepe mari, tocate 4 catei usturoi, tocati 2 linguri ulei 400 g rosii tocate 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu sare, dupa gust piper, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se fierbe lintea intr-un litru de apa cu putina sare. Se da in clocot, se reduce flacara si se lasa sa fiarba inabusit (se acopera) 25-30 minute. Cand lintea este facuta, se adauga orezul si se continua fierberea pana ce acesta este fraged (la nevoie, se adauga mai multa apa).
Se fierb pastele intr-o oala separata. Se strecoara.
Intre timp, se calesc ceapa si usturoiul pana se rumenesc (5 minute). Se adauga rosiile, fulgii de ardei iute, sare si piper si se lasa sa fiarba incet 10-20 minute, sau pana ce se ingroasa sosul.
Se amesteca lintea, orezul si macaroanele impreuna, intr-un vas mare.
Se pune cate o portie de mixtura pe o farfurie si se toarna deasupra sosul de rosii.
Se presara boia iute sau sare si piper si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.