Kourdass de pui

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Kourdass de pui
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Kourdass este un tip de rulada, preparata la origine dintr-o umplutura de ficat si inima de miel cu condimente, infasurate intr-o bucata de burta de miel. Varianta de fata este una mai moderna, mai sanataoasa si mai usoara.
stelute
Ingrediente : 8 fileuri de pui, circa 140 g fiecare 8 pulpe de pui 1 legatura de patrunjel 1 legatura de coriandru 1 lingurita de firisoare de sofran 2 cepe mari, tocate 4 catei de usturoi, tocati 1 lingura de ulei de masline 1 lingura de ulei de alune 1 lingurita de sofran pudra 1 lingurite de ghimbir pudra 350 g ciupercute, taiate in patru 8 cepe mici (bulbi mai mari de ceapa verde, de exemplu), curatate si lasate intregi 500 ml bulion de pui (preparat din cubulete de concentrat) 40 g unt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se pune fiecare file de pui peste o foaie de film alimentar. Se acopera cu o a doua foaie si se bate cu ciocanul de snitele pana ce se aplatizeaza si se subtiaza.
Se despica pulpele de pui si se scot oasele. Carnea se toaca cu un satar si apoi se proceseaza cu un blender pana ce se transforma intr-o pasta. Se adauga sare, piper, jumatae din patrunjelul si coriandrul tocat si jumatae din firisoarele de sofran. Se amesteca ingredientele cu mana pana ce mixtura se omogenizeaza.
Se pune putina umplutura la baza unui file de pui. Se ruleaza, ca o tigara, si se fixeaza cu scobitori. Se obtine o kourdass. Se prepara si celelalte 7 in acelasi mod.
Se incing cele doua feluri de ulei intr-o cratita si se prajesc ceapa si usturoiul. Se adauga cele 8 kourdass si se rumenesc uniform. Se adauga restul de firisoare de sofran, pulberea de sofran, ghimbirul, restul de patrunjel si coriandru, ciupercile si cepele mici.
Se gatesc ingredientele circa 40 de minute, pana ce kourdass sunt fragede. Cand sunt fragede, se scot din cratita, se adauga unt peste sosul din vas si se reduce cateva minute.
Se injumatateste fiecare kourdass si se serveste cu sos, ciuperci si cepe mici.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.