Kross - Lipie egipteana cu curmale

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Kross - Lipie egipteana cu curmale
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g faina de grau durum 150 g curmale proaspete, curatate de samburi 3 linguri ulei de masline sare piper negru amcinat ulei pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 5 minute
Indicatii :

Se amesteca uleiul de masline, sarea, piperul si faina; se framanta si se adauga treptat apa (cca. 1 cana) pentru a obtine un aluat omogen.
Se imparte aluatul in 4 parti egale si se ruleaza sub forma de discuri subtiri.
Se proceseaza curmalele intr-un blender pana se obtine o pasta. Se intinde pasta, in strat egal, peste discurile de aluat. Se suprapun discurile, doua cate doua, lipindu-se pe suprafetele unse cu pasta de curmale. Se lasa sa stea 10 minute.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajesc discurile 3 minute pe fiecare parte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.