Laksa - Supa dulce-iute

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Laksa - Supa dulce-iute
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Frunzele de limeta kafru se pot inlocui cu tot atatea fasii de coaja de limeta, late cam de 1 cm. Pentru un gust mai complex, se pot adauga la coaja de limeta si 2-3 frunze de dafin cand se fierbe supa.
stelute
Ingrediente : 18 frunze proaspete de limeta kafru 5 cani apa clocotita 270 ml crema de nuca de cocos 2 ardei iuti rosii, mici, prajiti 2 lingurite ghimbir proaspat tocat 1 lingurita frunze de limeta kafru uscate, macinate 1 lingurita sare 1 lingura sos de peste ulei de masline 100 g fasole verde 300 g cubulete de tofu, rostogolite prin faina si prajite in ulei de masline 500 g creveti curatati 2 linguri frunze de coriandru 200 g mazare 100 g taitei vermicelli
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : malaeziana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 25 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun 15 frunze de mirt lamaios in cele 5 cani de apa clocotita, se iau de pe foc si se lasa 24 de ore. Se scot apoi frunzele. Se adauga crema de cocos la supa si se lasa 30 minute.
Se prajesc ardeii iuti in ulei, apoi se curata de coada, coaja si seminte si se taie bucatele mici.
Se adauga apoi la supa ardeii, ghimbirul si sosul de peste. Cu cat se lasa sa stea mai mult, cu atat aroma de chili va fi mai puternica.
Se fierb taiteii cca. 10 minute, apoi se scurg bine si se lasa deoparte.
Se prajesc cubuletele de tofu, se scurg si se lasa deoparte.
Se da supa in clocot si se lasa sa fiarba 2 minute, dupa care se adauga frunzele de mirt lamaios uscate si macinate, crevetii, tofu si mazarea; se sareaza din belsug dupa ce fierbe 2 minute.
Se impart taiteii in castronase (se fac portiile), se presara peste ei fasolea si frunzele de coriandru tocate. Se toarna laksa peste taitei, in fiecare castronel. Se orneaza cu coriandru si frunze de mirt lamaios.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.