Lapte de migdale

Cautare:
SMS Fotbal
bauturi / racoritoare
Lapte de migdale
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 125 g migdale decojite 1 1/2 litri lapte 120 g zahar 2 linguri ulei de flori de portocal
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se macina migdalele intr-un blender si se pun intr-un saculet de panza.
Se toarna laptele intr-o cratita si se dilueaza cu 2 cani de apa; se introduce apoi saculetul cu migdale in lichid. Se lasa acolo la inmuiat timp de 1 ora, din cand in cand apasandu-se pe el cu o lingura de lemn, ca sa se extraga aroma si gustul. La urma, se stoarce bine deasupra cratitei.
Se incalzeste incet laptele, cu grija sa nu dea in clocot; se adauga apoi zaharul si se amesteca bine.
Se ia cratita de pe foc si se adauga uleiul de flori de portocal. Se amesteca bine. Se serveste rece si este o excelenta bautura racoritoare pe timpul verii.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.