Lasagna cu anghinare si ciupercute

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Lasagna cu anghinare si ciupercute
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g foi de lasagna cu ou 10 anghinari 1 cana ciupercute uscate 1 lamaie, sucul de la 1 ceapa mica tocata 1 catel de usturoi tocat 50 g unt Parmesan ras sare sos Bechamel (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se curata anghinarile, se taie bucatele si se pun deoparte, intr-un vas mare cu apa si suc de lamaie, ca sa nu-si schimbe culoarea.
Se incinge untul intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc pana se rumenesc. Se adauga anghinarea si se asezoneaza cu sare.
Se oparesc foile de lasagna in apa clocotita, se scurg bine si se lasa sa se usuce pe prosoape de hartie. Intre timp, se pun ciupercutele la inmuiat, in apa calda, cateva minute.
Se prepara sosul Bechamel, iar la sfarsitul prepararii, i se adauga Parmesanul ras; se amesteca bine.
Se unge cu unt un platou termorezistent, se toarna putin sos Bechamel si se intinde pe toata suprafata. Se adauga un strat de foi de lasagna, unul de anghinare si ciupercute; se repeta operatia terminant cu un strat de sos Bechamel.
Se da vasul la cuptor timp de 20 de minute, la 180 °C.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Bechamel
Ingrediente : 1 ceapa mica, taiata in jumatate 4 cuisoare intregi 600 ml lapte nedegresat 1 foaie de dafin 45 g unt nesarat 45 g faina nucsoara proaspat macinata piper alb macinat sare 100 ml smantana (optional)
Indicatii : Se impaneaza jumatatile de ceapa cu cuisoare. Se pun apoi intr-o cratita sau tigaie mare, impreuna cu laptele si foaia de dafin. Se incinge, aproape sa dea in clocot, si se fierbe incet, la foc mic, timp de 4-5 minute. Se lasa apoi sa se raceasca si sa infuzeze gustul de dafin, ceapa si cuisoare.
In alta cratita, se topeste untul pe foc mic. Se adauga faina si se gateste incet 30-40 de secunde, amestecand frecvent cu o lingura de lemn, pana ce se obtine un rantas de culoare galbena.
Se ia cratita de pe foc. Se strecoara laptele peste rantas si se amesteca viguros, ca sa se omogenizeze cat mai bine.
Se readuce cratita pe flacara medie si se continua amestecarea inca 4-5 minute, pana ce sosul se ingroasa si e gata sa dea in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet 20-25 de minute. Cand sosul este omogen si lucios, se asezoneaza cu sare, piper alb si nucsoara.