Lasagna

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Lasagna
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500g carne tocata, amestec de porc si vita 500 g foi de lasagna cu ou 2 rosii curatate de pielita si tocate 160 g ciupercute, tocate 1 ardei capia rosu, taiat bucatele 1 morcov, feliat subtire 1 ceapa rosie, tocata 4 catei usturoi, tocati 1 radacina mica de telina, tocata 2 linguri pasta de tomate 100 g branza Parmezan, rasa 1 lingura ulei de masline 2 linguri frunze de telina proaspete, tocate 2 linguri frunze de oregano proaspete, tocate cateva frunze de busuioc proaspete 1 litru supa de pui sau de legume 1 pahar vin alb 1 lingura boia dulce 1 lingurita seminte coriandru, macinate sare, dupa gust piper, dupa gust sos Bechamel (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge ulei intr-o tigaie. Se caleste ceapa cca. 3 minute, se adauga apoi usturoiul, ardeiul capia, morcovul si telina. Se amesteca bine si se calesc 2 minute.
Se adauga carnea tocata, coriandrul macinat, sare, piper si boia dulce si se gateste 5 minute, amestecand ocazional.
Se adauga vinul alb si se soteaza pana cand lichidul este complet evaporat. Se adauga pasta de tomate, ciupercutele si supa. Se fierbe cca. 1 ora, la foc mediu. Se adauga oregano, rosiile si frunzele de telina, se amesteca bine de tot si se lasa pe foc inca 3 minute.
Se unge cu grasime o forma de copt dreptunghiulara. Se asaza un strat de sos Bechamel, peste el un strat de paste Lasagna (dreptunghiuri 9x6 cm), peste ele un strat de mixtura de carne tocata, se presara Parmesan, un alt strat de paste, din nou mixtura de carne si Parmesan, si tot asa. Ultimul strat este de paste lasagna, peste care se toarna din belsug sos Bechamel peste care se adauga Parmesan ras.
Se da la cuptor (la 200 °C) timp de 20-25 minute, se orneaza cu frunze de busuioc si se serveste.


Share
Sos Bechamel
Ingrediente : 1 ceapa mica, taiata in jumatate 4 cuisoare intregi 600 ml lapte nedegresat 1 foaie de dafin 45 g unt nesarat 45 g faina nucsoara proaspat macinata piper alb macinat sare 100 ml smantana (optional)
Indicatii : Se impaneaza jumatatile de ceapa cu cuisoare. Se pun apoi intr-o cratita sau tigaie mare, impreuna cu laptele si foaia de dafin. Se incinge, aproape sa dea in clocot, si se fierbe incet, la foc mic, timp de 4-5 minute. Se lasa apoi sa se raceasca si sa infuzeze gustul de dafin, ceapa si cuisoare.
In alta cratita, se topeste untul pe foc mic. Se adauga faina si se gateste incet 30-40 de secunde, amestecand frecvent cu o lingura de lemn, pana ce se obtine un rantas de culoare galbena.
Se ia cratita de pe foc. Se strecoara laptele peste rantas si se amesteca viguros, ca sa se omogenizeze cat mai bine.
Se readuce cratita pe flacara medie si se continua amestecarea inca 4-5 minute, pana ce sosul se ingroasa si e gata sa dea in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet 20-25 de minute. Cand sosul este omogen si lucios, se asezoneaza cu sare, piper alb si nucsoara.