Lazania ogratin - Lasagna gratinata

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Lazania ogratin - Lasagna gratinata
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g foi de lasagna sos Bechamel (vezi reteta mai jos) 6 linguri branza rasa 3 oua sare, dupa gust piper, dupa gust 1/2 lingurita nucsoara pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se fierb foile de lasagna in apa din belsug, cu putina sare, timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca.
Se sparg ouale intr-un castron, se bat usor si se adauga peste sosul Bechamel impreuna cu sare, piper, nucsoara si branza.
Se scurg foile de lasagna, se amesteca in sos Bechamel si se asaza pe o tava de cuptor. Se toarna deasupra restul de sos Bechamel. Se da la cuptor, la foc mediu, pana ce sosul Bechamel se rumeneste putin.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Bechamel
Ingrediente : 1 ceapa mica, taiata in jumatate 4 cuisoare intregi 600 ml lapte nedegresat 1 foaie de dafin 45 g unt nesarat 45 g faina nucsoara proaspat macinata piper alb macinat sare 100 ml smantana (optional)
Indicatii : Se impaneaza jumatatile de ceapa cu cuisoare. Se pun apoi intr-o cratita sau tigaie mare, impreuna cu laptele si foaia de dafin. Se incinge, aproape sa dea in clocot, si se fierbe incet, la foc mic, timp de 4-5 minute. Se lasa apoi sa se raceasca si sa infuzeze gustul de dafin, ceapa si cuisoare.
In alta cratita, se topeste untul pe foc mic. Se adauga faina si se gateste incet 30-40 de secunde, amestecand frecvent cu o lingura de lemn, pana ce se obtine un rantas de culoare galbena.
Se ia cratita de pe foc. Se strecoara laptele peste rantas si se amesteca viguros, ca sa se omogenizeze cat mai bine.
Se readuce cratita pe flacara medie si se continua amestecarea inca 4-5 minute, pana ce sosul se ingroasa si e gata sa dea in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet 20-25 de minute. Cand sosul este omogen si lucios, se asezoneaza cu sare, piper alb si nucsoara.