Legume chinezesti stir-fry

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Legume chinezesti stir-fry
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 200 g muguri de fasole soia (din cutie) 200 g castane de apa (1 cutie) 2 linguri alune tocate 2 linguri miez de nuca tocat 1 ardei gras rosu taiat rondele 1 ardei gras galben taiat rondele 1 ardei gras verde taiat rondele 1 ceapa medie, tocata marunt 4 catei usturoi, tocati marunt 1 cana supa concentrata de legume 3 linguri ulei de arahide 3 linguri sos de soia 3 linguri zeama de limeta 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita zahar brun 1 lingurita seminte coriandru macinate 2 lingurita amestec 5 arome (vezi reteta mai jos) piper de Sichuan, dupa gust frunze proaspete de coriandru, pentru ornat orez cu bob lung, fiert
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Mugurii de soia se spala si se scurg. Castanele de apa se scurg bine, se taie bucati si se fierb si ele inabusit 10 minute, separat.
Se incinge uleiul intr-un wok sau tigaie mare de teflon. Se adauga ceapa tocata si se caleste 2 minute. Se adauga usturoiul si se caleste inca 1 minut. Se adauga ardeii grasi si se calesc si ei 2 minute.
Se adauga supa si se da in clocot. Se asezoneaza cu sare, piper, boia, coriandru, zahar si amestec "chinese five-spice powder".
Se adauga in wok mugurii de fasole, castanele de apa, nucile, alunele, sosul de soia, zeama de lamaie. Se amesteca bine 2 minute, cat sa se incinga totul. Se ia de pe foc si se serveste ornat cu frunze de coriandru, alaturi de orez cu bob lung.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
CINCI AROME
Ingrediente : 2 lingurite de boabe de piper negru 4-6 stelute de anason 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii : Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.