Legume cu tofu

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Legume cu tofu
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : ulei, pentru prajit 225 g tofu tare, scurs si taiat cubulete 2 linguri de ulei de alune 2 cepe, tocate 2 catei de usturoi, tocati 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat 3 tulpini de telina, feliate pe diagonala 225 mg ciupercute, feliate suntire 120 g stiuleti de porumb tanar, taiati in jumatate 1 ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute 3 linguri de pasta de curry rosie (vezi reteta mai jos) 400 ml lapte de cocos 1 lingurita de zahar de palmier, sau zahar brun 2 linguri de sos de soia 225 g frunze de spanac tanar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 33 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajesc 4-5 minute cubuletele de tofu, in transe, pana ce se fac crocante si se rumenesc. Se scot cu o spumiera si se scurg pe prosoape de hartie.

Se incing cele 2 linguri de ulei de alune intr-un wok, sau tigaie mare, si se stir-fry ceapa, usturoiul si ardeiul iute timp de 1-2 minute, pana ce incep sa se inmoaie. Se adauga telina, ciupercile, porumbul si ardeiul gras si se continua 3-4 minute, pana ce legumele se inmoaie.

Se adauga pasta de curry si laptele de cocos si se da totul in clocot. Se adauga zaharul si sosul de soia, apoi spanacul. Se gatesc ingerdientele, amestecand constant, pana ce spanacul se inmoaie. Se serveste mancarea imediat, presarata cu cubulete de tofu.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.