Legume in sos de arahide si ardei iuti

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Legume in sos de arahide si ardei iuti
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aceasta reteta este foarte gustoasa si colorata. Poate fi o garnitura excelenta pentru mancarurile satioase din carne de porc, miel sau pasare.
stelute
Ingrediente : 1 lingura ulei 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi, pisati 400 g pasta de rosii, din cutie 3 linguri unt de arahide 750 ml apa 1 lingurita cimbru uscat 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat 1 cub de bulion (concentrat de supa) 1/2 lingurita ienibahar macinat 2 morcovi taiati fasiute subtiri 120 g varza alba taiata fideluta 1/2 ardei gras rosu, taiat fasiute subtiri 175 g bame curatate 150 ml supa de legume
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se calesc 5 minute ceapa si usturoiul, la foc mediu, amestecand frecvent. Cand ceapa este moale si transparenta, se adauga pasta de rosii si untul de arahide si se amesteca bine.
Se adauga apa, cimbrul, ardeiul iute, cubuletul de bulion, ienibaharul si putina sare. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet, fara a acoperi cratita, circa 35 de minute.
Se pun legumele si supa intr-o oala, se da totul in clocot si se gatesc pana sunt “al dente”. Se scurg si se pun pe farfurii individuale incalzite. Se toarna sosul deasupra si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.