Legume prajite, cu sos de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Legume prajite, cu sos de rosii
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg de vinete mari 8 ardei grasi verzi, curatati de cotor si seminte si taiati in jumatate, pe lungime 8 ardei iuti verzi, curatati de cotor si seminte si taiati in jumatate, pe lungime 4 dovlecei, taiati rondele de 1 cm grosime 8 rosii medii, decojite si tocate marunt 4 linguri de ulei de masline 1 lingura de zahar sare 1 lingurita de piper negru, macinat 2 linguri de otet 3 catei de usturoi, pisati 2 cani cu ulei de floarea-soarelui
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 persoane Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se decojesc vinetele in fasii alternative si se taie, pe diagonala, felii de 1 cm grosime. Se presara cu sare din belsug si se lasa la scurs 30 de minute.
Se incinge uleiul de masline intr-o cratita si se adauga rosiile; se fierb la foc mediu, amestecand frecvent, cateva minute, pana sunt gatite. Se adauga zahar, sare si piper negru. Se amesteca bine, apoi se adauga usturoiul si se continua gatitul. Cand sosul s-a ingrosat, se adauga otetul, se amesteca si se ia de pe foc.
Se incinge uleiul de floarea-soarelui si se prajesc feliile de vinete, pe ambele parti, pana se rumenesc. Se scurg pe prosoape de hartie. Se prajesc ardeii si feliile de dovlecei si se scurg apoi pe prosoape de hartie.
Se aranjeaza vinetele, dovleceii si ardeii pe un platou, iar sosul de rosii se toarna deasupra. Se acopera platoul si se lasa 1 ora. Se serveste cu iaurt si felii de rosie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.