Legume prajite in aluat

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Legume prajite in aluat
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 broccoli taiata bucatele 4 morcovi taiati bucati mari 2 dovlecei taiati bucati 2 cepe feliate mai gros 8 palarii de ciuperci 1 lingurita zeama de limeta supa de legume (sau apa) clocotita pentru oparit 1/2 cana faina + extra pentru tavalit legumele 5 linguri amidon 125 ml bere blonda 1/2 lingurita sare 1 lingurita amestec cinci arome (vezi reteta mai jos) 3 oua (separate galbenusurile de albusuri) 1 lingurita zahar untura de porc verdeata pentru ornat 1 cana pasta de usturoi preparat cu smantana
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune la fiert supa de legume cu sare intr-un wok. Cand clocoteste, se adauga broccoli, morcovii si dovleceii si se oparesc. Se scot legumele din wok si se scurg.
Se stropesc ciupercile cu zeama de lamaie. Se tavalesc apoi prin faina; la fel se procedeaza cu feliile de ceapa.
Se combina intr-un castron 1/2 cana faina cu amidon, bere, sare, "five-spice" si galbenusurile de la cele 3 oua; se amesteca pana se omogenizeaza, obtinandu-se un aluat.
Albusurile se bat spuma, se presara zaharul si se bate pana ce se dizolva. Se amesteca usor spuma de oua cu aluatul.
Se incinge in wok untura, legumele tavalite prin faina se trec acum prin aluat si se prajesc (trebuie sa pluteasca in grasime) pana se rumenesc, capatand o culoare aurie.
Se scot legumele din wok, se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie si se asaza pe un platou. Se orneaza cu verdeata (frunze intregi sau tocata) si se serveste cu pasta de usturoi preparat cu smantana (asemanator cu un mujdei).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
CINCI AROME
Ingrediente : 2 lingurite de boabe de piper negru 4-6 stelute de anason 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii : Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.