Legume si taitei stir-fry cu sos de tamarind

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Legume si taitei stir-fry cu sos de tamarind
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de floarea-soarelui 55 g alune caju nesarate 200 g pastai de mazare 200 g porumbi tineri, taiati in jumatate 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat fasiute 200 g pak choy, tocata 1 lingura de concentrat de tamarind 4 linguri de sos de soia light 2,5 cm bucata de radacina de ghimbir, decojita si tocata marunt 1 lingurita de faina de porumb 2 linguri de vin de orez Shiaoxing 400 g taitei cu ou, medii 1 lingurita de ulei de susan 200 g muguri de fasole 1 ceapa, feliata subtire 2 linguri sos de soia light 2-3 linguri de coriandru proaspat, tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Intr-un castronel se amesteca concentratul de tamarind, jumatate din sosul de soia, ghimbirul, faina de porumb, vinul si 2 linguri de apa; mixtura se pune deoparte.
Se incinge intr-un wok, sau tigaie mare, 1 lingura de ulei de floarea-soarelui si se adauga alunele caju. Se gatesc 1 minut, sau pana cand se fac galben deschis, dupa care se scot alunele cu o spumiera si se pun la scurs, pe prosoape de hartie.
Se adauga in wok pastaile de mazare, porumbul si ardeiul gras si se prajesc 2-3 minute la foc iute, sau pana cand se inmoaie legumele. Se toarna in wok sosul preparat si se adauga pak choy. Se gateste 30 de secunde, amestecand, dupa care se acopera si se fierbe incet 2 minute. Se transfera legumele pe farfurii individuale fierbinti, se presara cu alune si se pastreaza fierbinti.
Se fierb taiteii conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg, se readuc in oala si se stropesc cu ulei de susan. Se pun deoparte.
Se incinge in wok restul de ulei si se adauga mugurii de fasole si ceapa. Se stir-fry 2 minute. Se adauga taiteii si se gatesc alte 3 minute, amestecand bine ingredientele.
Se toarna sosul de soia peste mixtura de taitei si se transfera pe farfurii mari, sau in boluri individuale. Se presara cu coriandru. Se servesc legumele cu sosul de tamarind separat, sau stivuite peste taitei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.