Legume stir-fry cu busuioc prajit

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Legume stir-fry cu busuioc prajit
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune + o cantitate pentru prajit busuiocul 2 catei de usturoi, tocati 1 ceapa, taiata rondele subtiri 120 g porumb tanar, stiuletii taiati in jumatate pe diagonala 1/2 castravete, decojit, taiat in jumatate, curatat de seminte si feliat 225 g castane de apa, din cutie, bine scurse si spalate 55 g mangetout, curatata 120 g ciuperci shiitake 1 ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute 1 lingura de zahar de palmier (sau zahar brun) 2 linguri de sos de soia 1 lingura de sos de peste 1 lingura de otet de orez 12 frunze de busuioc thailandez orez fiert, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incing cele 2 linguri de ulei intr-un wok si se stir-fry usturoiul si ceapa timp de 1-2 minute. Se adauga porumbul, castravetele, castanele de apa, mangetout, ciupercile shiitake si ardeiul gras. Se stir-fry 3 minute, pana ce vegetalele incep sa se inmoaie.
Se adauga zahar, sos de soia, sos de peste si otet si se da in clocot. Se fierbe mixtura 2 minute, la foc mediu.
Intre timp, se incinge uleiul pentru busuioc intr-un wok, sau tigaie mai adanca, astfel ca sa faca un strat de 2-3 cm inaltime. Se adauga frunzele de busuioc si se prajesc 20-30 de secunde, pana se fac crocante. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie.
Se orneaza legumele cu frunze crocante de busuioc si se servesc imediat, alaturi de orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.