Legume stir-fry cu tofu

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Legume stir-fry cu tofu
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 300 g tofu tare 4 linguri sos de soia light 1 tulpina de telina, taiata fasii subtiri 2 tulpini subtiri de praz, taiate bucati 1 lingura zeama de limeta 200 g morcovi, taiati rondele 100 g pastai fasole lata, taiate bucati 200 g broccoli 4 catei usturoi, tocati marunt 1 ardei iute rosu, fara seminte, taiat bucati 1 lingurita ghimbir macinat 5 linguri ulei de susan 1 lingurita boia iute 200 g porumb tanar taiat bucati 2 linguri ulei de arahide (sau de porumb) sos de soia dark, pentru asezonare piper de Sichuan, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se taie tofu felii, apoi cubulete si se pun intr-un castron.
Se combina sosul de soia light cu usturoi. ghimbir, boia si uleiul de arahide. Se amesteca bine sis e toarna peste tofu. Se adauga sare si piper, se acopera si se lasa la marinat, minim 1 ora, in frigider.
Se incing 4 linguri ulei de susan intr-un wok (sau tigaie de teflon mare si adanca), se adauga telina, ardeiul iute, morcovii, zeama de lamaie si prazul si se prajesc la foc iute cca. 5 minute, amestecand constant.
Se adauga mugurii de fasole soia, se amesteca si se soteaza 5 minute.
Se adauga sare si piper, 1 lingura de ulei de susan si sos de soia dark. Se amesteca.
Se transfera totul pe un platou si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.