Legume umplute, cu sos de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Legume umplute, cu sos de rosii
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Legumele umplute tunisiene se numesc generic "doulma" si sunt o mancare tipic mediteraneana, servita mai ales pe timpul verii.
stelute
Ingrediente : 4 rosii medii 750 g rosii tocate 2 lamai, scobite de interior si oparite 300 g dovlecei, taiati bucati mari 250 g vanata 200 g ardei iuti verzi, de iuteala medie 500 g cartofi, curatati si scobiti in interior 2 catei usturoi, zdrobiti 100 ml ulei de masline 1/4 lingurita sofran, inmuiat in putina apa sare piper 500 g carne de vita, tocata 1 ceapa tocata 100 g patrunjel, tocat 500 g orez 100 g branza rasa 1 lingurita de seminte de chimen 1 ou, batut 1 lingurita de harissa (vezi reteta mai jos) ulei pentru gatit patrunjel tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 35 minute
Indicatii :

Se prapara umplutura fierband orezul circa 10 minute. Se amesteca intr-un castron carnea tocata cu ceapa, patrunjel tocat, branza rasa si orez. Se adauga sare, piper, seminte de chimen si harissa si se amesteca bine. Se acopera si se lasa sa stea cca. 10-15 minute.
Se prepara sosul de rosii procesand rosiile tocate cu un blender, pana se transforma intr-un piure. Se rumeneste acest piure impreuna cu usturoiul, intr-o tigaie, in uleiul de masline incins. Se adauga sare, piper si sofranul, impreuna cu apa in care a fost inmuiat. Se gateste la foc mic, pana ce lichidul din tigaie se evapora. Se mai adauga putina apa si se gateste inca 10 minute.
Se umplu legumele (dovleceii, cartofii, rosiile, lamaile si ardeii) cu umplutura de orez cu carne.
Se incinge uleiul pentru gatit intr-o tigaie ; se ung legumele umplute cu putin ou batut si se imerseaza cu grija in uleiul incins. Se prajesc 2 minute, apoi se scot si se aranjeaza pe o tava de cuptor. Se toarna sosul de rosii peste ele si se dau la cuptor, la 180 °C, timp de 10 minute.
Se servesc calde sau reci, presarate cu patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.