Linte alba

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Linte alba
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Urid dhal este o varietate de linte numita si „naut negru”, cu boabe rotunde, asemanatoare ca dimensiuni cu cele de fasole neagra, si este disponibila atat in coaja neagra, caracteristica, cat si decorticata si sparta. In interior, miezul boabelor este alb. Are nevoie de timpi de gatit lungi si are o tectura mai uscata decat lintea rosie sau galbena.
stelute
Ingrediente : 1/2 cana urid dhal (naut negru) 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 2 1/2 cani de apa 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper negru, macinat 2 linguri unt (sau ghee) 2 catei de usturoi, decojiti 2 ardei iuti rosii, tocati marunt frunze proaspete de menta, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se spala lintea cu grija, in cateva ape. Se pune apoi, imrepuna cu ghimbirul, intr-o oala mare. Se adauga apa si se da in clocot, acoperind oala, la foc mediu; se fierbe 30 de minute. Lintea trebuie sa fie fiarta, iar lichidul evaporat. Se controleaza lintea, daca este fiarta, frecand intre degete cateva boabe. daca sunt inca tari in mijlocul boabei, se mai gateste inca 5-7 minute. daca este necesar, se indeparteaza capacul si se fierbe pana ce intreg lichidul s-a evaporat.
Se adauga sare si piper negru, se amesteca bine si se pune deoparte.
Se incinge untul intr-o cratita. Se adauga cateii de usturoi si ardeii iuti, se amesteca bine.
Se toarna mixtura de munt, usturoi si ardei peste linte si se orneaza cu frunze proaspete de menta.
Se transfera lintea pe farfurii individuale si se serveste fierbinte, cu paine chapati.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.