Linte cu ceapa

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Linte cu ceapa
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Acest dhal (mancare cu linte) este o mancare semi-uscata, asa ca este bine sa fie servita impreuna cu un curry care are sos. In mod traditional, aceasta mancare se prepara cu ceapa verde, dar daca aceasta nu este disponibila, se poate prepara si cu ceapa alba sau rosie.
stelute
Ingrediente : 1/2 cana linte portocalie (masoor dhal), sparta 6 linguri ulei 1 legatura mica de ceapa verde, tocata 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1/2 lingurita de boia iute 1/2 lingurita de curcuma 1 1/4 cana de apa 1 lingurita de sare 1 ardei iute verde, tocat marunt frunze proaspete de coriandru
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se spala lintea cu mare grija. Se incinge uleiul intr-o cratita. Se adauga ceapa verde si se soteaza, amestecand ocazional, pana se rumeneste putin. Se micsoreaza flacara si se adauga ghimbir, usturoi, boia si curcuma. Se gatesc ingredientele 2 minute, amestecand continuu.
Se adauga lintea si se amsteca bine. Se adauga apa, se da in clocot mixtura, se micsoreaza flacara si se fierb ingredientele 20-25 de minute.
Cand lintea este facuta, se adauga sarea si se amesteca usor, cu o lingura de lemn.
Se orneaza lintea cu ardei iute verde si coriandru. Se transfera lintea cu ceapa pe un platou incalzit si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.