Linte cu lamaie

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Linte cu lamaie
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Este o reteta originara din provincia indiana Hyderabad. In mod traditional, se gateste cu tamarind, dar sucul de lamaie este mai usor accesibil. Este o garnitura traditionala pentru korma de vita cu migdale.
stelute
Ingrediente : 1/2 cana de masoor dhal (linte galbena, sau rosie), decorticata si sparta 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita de boia iute 1/2 lingurita de curcuma 2 cani apa 1 lingurita sare 3 linguri suc de lamaie 2 ardei iuti verzi, tocati marunt frunze proaspete de coriandru, tocate 2/3 cana ulei 4 catei de usturoi intregi 6 ardei iuti rosii, uscati 1 lingurita de seminte de chimion
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se spala lintea si se pune intr-o oala. Se adauga ghimbir, usturoi, boia si curcuma. Se adauga apoi 1/4 cana apa si se da in clocot, pe flacara medie, acoperind oala pe jumatate. Se fierbe lintea pana ce este indeajuns de moale ca sa poate fi sfaramata.
Se sfarama lintea adaugand sare, suc de lamaie si 2/3 cana apa; se amesteca bine pana ce ajunge la consistenta care va convine.
Se adauga ardeii iuti verzi si frunzele de coriandru, se amesteca bine si se pune deoparte.
Se incinge uleiul intr-o cratita. Se adauga cateii de usturoi intregi, ardeii iuti uscati si semintele de chimion; se prajesc ingredientele 1 minut. Se stinge flacara si se lasa mixtura sa se raceasca putin, dupa care se toarna peste linte. Daca se obtine un amestec prea lichid, se mai gateste 5 minute la foc mediu, fara capac.
Se transfera pe farfurii si se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.