Linte cu ulei aromat

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Linte cu ulei aromat
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta dhal este asezonata, chiar inainte de a fi servita, cu tarka sau baghaar (uleiuri/grasimi aromate cu condimente), preparate din ghee (sau unt, sau ulei), ceapa si un amestec de seminte. Are consistenta unui sos gros, cremos.
stelute
Ingrediente : 5 linguri de linte portocalie (masoor dhal), sparta 4 linguri de linte rosie (moong dhal) 2 cani de apa 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 2 ardei iuti rosii, proaspeti, tocati 1 lingurita de sare 2 linguri ghee 1 ceapa medie, tocata amestec de seminte de mustar si de ceapa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se spala lintea cu grija. Se pune apoi intr-o oala mare si se acopera cu apa rece. Se adauga ghimbir, usturoi si ardei iuti; se da apa in clocot, la foc mediu, cu oala acoperita pe jumatate cu un capac. Se fierbe lintea 15-20 de minute, pana ce este foarte frageda.
Se sfarama lintea si se adauga apa, daca este necesar, ca sa se obtina consistenta unui sos gros.
Se sareaza lintea si se amesteca. Se transfera apoi pe un platou termorezistent.
Chiar inainte de a servi lintea, se topeste ghee intr-o craticioara. Se adauga ceapa si se soteaza pana ce se rumeneste putin. Se adauga amestecul de seminte de mustar si de ceapa si se amesteca bine de tot.
Se toarna aceasta mixtura peste linte, cat aceasta este inca fierbinte. Se serveste imediat.
Aceasta garnitura este un bun acompaniament pentru curry-urile relativ uscate, vegetariene sau cu carne. Se poate reincalzi si in zilele urmatoare, pe flacara mica sau in cuptor.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.