Lobiani - Khachapuri cu fasole

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Lobiani - Khachapuri cu fasole
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg faina de grau 1-2 linguri de drojdie uscata 2 linguri unt, pentru aluat 2 linguri unt, pentru umplutura 2 cani apa calda sare piper negru macinat 1 kg fasole rosie 3 cepe amestec de condimente khmeli-suneli (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : georgiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 5 portii Durata : 14 ore 0 minute
Indicatii :

Se inmoaie fasolea peste noapte, in apa rece.
Se dizolva drojdia in apa calda. Se amesteca sarea, piperul si faina. Se adauga drojdia si apa, se framanta pana se obtine un aluat. Se adauga untul si se amesteca bine. Se lasa la odihna aluatul timp de 2 ore, apoi se loveste de cateva ori cu pumnii.
Se fierbe fasolea, se scurge, se raceste si se sfarama incorporand cele 2 linguri de unt pentru umplutura.
Se caleste ceapa in ulei, se amesteca apoi cu fasolea, se potriveste de sare si piper si se asezoneaza, dupa gust, cu khmeli-suneli.
Se imparte aluatul in 10 portii, se intind portiile sub forma de foi groase de 4-5 mm, se pune umplutura in mijlocul foilor, se impaturesc foile si se lipesc bine marginile. Se dau la cuptorul incalzit la 220 °C, pana se rumenesc. Cand sunt gata, se ung cu putin unt.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.