M lau yu - Peste cinci salcii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
M lau yu - Peste cinci salcii
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Numele acestei retete provine, se spune, dela cele cinci legume, taiate fasiute subtiri si aratand precum crengile unei salcii, care creeaza baza sosului dulce-acrisor, cel care da subtilitate si distinctie.
stelute
Ingrediente : 1 biban de mare intreg, sau alt peste similar, circa 450-650 g, curatat de maruntaie 2 lingurite sare 6 linguri ulei de alune 2 felii de ghimbir proaspat 2 catei de usturoi feliati subtire 2 cepe verzi, tocate 1 ardei gras verde, taiat rondele subtiri 1 ardei gras rosu, taiat rondele subtiri 1 morcov, taiat fasiute subtiri 55 g muguri de bambus din cutie, scursi, clatiti si taiati fasiute subtiri 2 rosii decojite, curatate de samburi si feliate subtire 1 lingura vin de orez Shiaoxing 2 linguri otet de orez alb 1 lingura sos de soia light 1 lingura zahar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se curata pestele, se spala si se sterge cu grija. Se cresteaza, pe ambele parti, cu taieturi adanci, in diagonala. Se presara 1/2 lingurita sare, insistand la crestaturi.
Se incinge un wok, apoi se adauga 4 linguri de ulei si se prajeste pestele cate 4 minute pe fiecare parte, pana ce carnea este frageda. Se scurge de ulei pe prosoape de hartie, apoi se pune deoparte la cald.
Se incinge un alt wok, sau tigaie mare, se adauga restul de ulei si se lasa sa se incinga. Se adauga ghimbirul, usturoiul si ceapa verde si se prajesc la foc iute, amestecand continuu, pana ce incep sa elibereze aromele.
Se adauga restul de sare si se amesteca la foc iute alte 2-3 minute.
Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine 2-3 minute. Se toarna sosul peste peste si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.