Ma amoul - Prajitura cu fistic si curmale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Ma amoul - Prajitura cu fistic si curmale
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cani de gris 1/2 cana de faina 1 1/2 cana de unt 1/2 cana de zahar pudra 1 lingura de apa de trandafiri 1 lingurita de drojdie inmuiata in 1 lingura apa calda un praf de sare 2 cani de curmale, fara samburi 1/2 cana de fistic, decojit 1/4 cana de zahar brun, macinat 1 lingurita de apa de trandafiri
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 ma'amoul Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se cerne faina si se amesteca cu gris si unt. Se adauga drojdia, apa de trandafiri, zaharul pudra si sare. Se amesteca bine si se face un aluat adaugand apa, putin cate putin. Se lasa acoperita, sa stea, timp de 3 ore.
Se amesteca fisticul, curmalele, zaharul brun si apa de trandafiri si se transforma intr-o pasta.
Se imparte aluatul in portii de marimea unei lamai. Se aplatizeaza fiecare portie cu mana si se ridica marginile, ca sa formeze o scoica. Se plaseaza in concavitate umplutura de fistic si curmale, se inchide scoica de aluat si se decoreaza prin presare pe un ornament in relief.
Se asaza pe o tava de copt in cuptorul incalzit la 200 °C si se lasa 10 minute. Se intorc pe cealalta parte si se mai lasa 10 minute, pana se rumenesc. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.