Ma po doufu

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Ma po doufu
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta mancare de tofu picant este numita dupa “bunica ciupita de varsat” care este creditata cu inventarea ei, in orasul Chengdu, din provincia Sichuan. Legenda spune ca tocatura de carne a fost adaugata doar dupa ce unul dintre clientii ei, un hamal, care adusese cu el putina carne, a cerut sa-i fie adaugata in cratita.
stelute
Ingrediente : 450 g tofu taiat cubulete de 2 cm 2 linguri ulei de alune 1 lingurita ardei de Sichuan 100 g carne de vita tocata 2 linguri pasta de fasole si ardei iute 1 lingurita fasole neagra fermentata, spalata si sfaramata cu o furculita 100 ml zeama de carne de pasare 1/4 lingurita sare 1 lingurita sos de soia light 1/4 lingurita zahar 2 linguri ceapa verde feliata subtire, pe diagonala
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se pun cubuletele de tofu intr-o cratita mare. Se acopera cu apa clocotita si se lasa sa stea.
Intr-un wok fierbinte, se incinge uleiul pana ce fumega. Se arunca in wok ardeii de Sichuan si se amesteca pana ce incep sa mirosaa. Se adauga carnea tocata si se stir-fry pana ce se rumeneste si se face crocanta.
Se micsoreaza flacara si se adauga pasta de fasole si ardei iute si piureul de fasole neagra; se amesteca 30 de secunde, pana ce uleiul a prins o culoare bogata, rosie.
Se toarna in wok zeama de carne si cubuletele de tofu, bine scurse. Se asezoneaza cu zaharm sos de soia light si sare. Se fierbe 5 minute.
In final, se adauga ceapa verde si se amesteca. Se transfera mancarea in boluri individuale si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.