Maamoul cu portocale si curmale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / fursecuri si piscoturi
Maamoul cu portocale si curmale
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g curmale fara samburi, tocate 2 linguri de apa sare 1/4 cana de ghimbir cristalizat, tocat 1/2 lingurita de coaja rasa de lamaie 2 cani faina 1 lingurita de praf de copt 1 lingura de zahar pudra + o cantitate pentru pudrat prajitura 1/2 cana unt + 2 linguri 2 linguri de ulei vegetal 1/4 cana de lapte
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libaneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 170 °C.
Se prepara umplutura procesand intr-un blender curmalele, apa, putina sare, ghimbirul si coaja rasa de lamaie, timp de 1-2 minute. Amestecul se scoate din blender si se pune deoparte. Se curata procesorul.
Se pun faina, praful de copt, 1 lingura de zahar si putina sare in procesor si se amesteca rapid. Se adauga treptat untul, uleiul si laptele si se amesteca pana ce se se leaga putin aluatul. Nu trebuie procesat prea mult, caci aluatul va fi prea umed.
Se scoate aluatul din blender si se modeleaza sub forma a 20 de mingiute de dimensiuni egale. Se preseaza fiecare dintre ele in palma pana se obtine un cerc de 7 cm diametru. Se pune o lingurita de umplutura in centrul fiecarui cerc de aluat si se trag marginile acestuia peste umplutura. Se preseaza aluatul ca sa formeze un fel de minge care apoi se roteste usor intre palme ca sa capete o forma rotunda. Se apasa apoi usor ca sa capete o forma de fursec si se asaza pe o tava de copt captusita cu hartie pergament. Se inteapa usor fursecurile cu dintii unei furculite, cat mai decorativ.
Se coc la cuptor pana ce sunt pufoase iar partea de jos a fursecului se rumeneste in timp ce partea superioara este de culoare deschisa, timp de 25-30 de minute. Se presara din belsug cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.