Maamoul cu stafide si nuci

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / fursecuri si piscoturi
Maamoul cu stafide si nuci
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/3 cana de nuci, prajite si tocate 1/3 cana de stafide aurii 3 linguri de gem de caise 2 cani de faina 1 lingurita de praf de copt 1 lingura de zahar pudra + o cantitate pentru pudrat prajitura 1/2 cana de unt + 2 linguri 2 linguri de ulei vegetal 1/4 cana de lapte
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libaneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 170 °C.
Se prepara umplutura procesand intr-un blender nucile, stafidele, gemul de caise si putina sare, timp de 1-2 minute. Amestecul se scoate din blender si se pune deoparte. Se curata procesorul.
Se pun faina, praful de copt, 1 lingura de zahar si putina sare in procesor si se amesteca rapid. Se adauga treptat untul, uleiul si laptele si se amesteca pana ce se se leaga putin aluatul. Nu trebuie procesat prea mult, caci aluatul va fi prea umed.
Se scoate aluatul din blender si se modeleaza 20 de mingiute de dimensiuni egale. Se preseaza fiecare dintre ele in palma pana se obtine un cerc de 7 cm diametru. Se pune o lingurita de umplutura in centrul fiecarui cerc de aluat si se trag marginile acestuia peste umplutura. Se preseaza aluatul ca sa formeze un fel de minge care apoi se roteste usor intre palme ca sa capete o forma rotunda. Se apasa apoi usor ca sa capete o forma de fursec si se asaza pe o tava de copt captusita cu hartie pergament. Se inteapa usor fursecurile cu dintii unei furculite, cat mai decorativ.
Se coc la cuptor pana ce sunt pufoase iar partea de jos a fursecului se rumeneste in timp ce partea superioara este de culoare deschisa, timp de 25-30 de minute. Se presara din belsug cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.