Macrou cu curmale

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Macrou cu curmale
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 macrou intreg (cca. 1 kg) 100 g faina 150 g migdale decorticate 24 de curmale 1 galbenus de ou 1 lingura zahar 2 cm bucata ghimbir, data prin razatoare 1 rosie coapta taiata rondele, pentru ornat 30 g unt 3 linguri ulei de masline sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: greu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se gateste faina in putina apa cu sare, timp de 20 de minute, la foc mic, amestecand constant. Se ia apoi de pe foc si se adauga zahar, sare si piper si jumatate din ghimbir. Se lasa amestecul sa se raceasca pana devine caldut, apoi se adauga galbenusul de ou.
Intre timp, se pun migdalele la prajit intr-o tava de cuptor, la 160 °C, li se indeparteaza cojitele, se toaca si se amesteca cu mixtura de faina.
Se scot samburii din curmale care se umplu apoi cu mixtura de faina.
Se despica pestele, se curata si se spala. Se umple cavitatea cu curmalele umplute si cu restul mixturii de faina. Se inchide burta macroului folosind scobitori si se asaza pe un platou termorezistent. Se asezoneaza cu sare, piper negru, ulei de masline si restul de ghimbir. Se toarna in vas 1/4 cana apa si se da platoul la cuptor, la 180 °C, timp de 40 de minute.
Se serveste ornat cu restul de curmale, verdeturi si rondele de rosie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.