Macrouri umplute

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Macrouri umplute
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 macrouri intregi (cca. 1,2-1,4 kg) 6 cepe tocate 1 lingura miez de nuca tocat 2 linguri seminte de pin 3 linguri stafide 1/2 lingurita scortisoara 2 oua batute faina pesmet 3 fire de patrunjel tocat 1 ceapa taiata rondele, pentru ornat 1 morcov taiat rondele, pentru ornat 1-2 linguri ulei de masline ulei vegetal pentru prajit salata verde, pentru ornat sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se curata si se spala pestele.
Se amesteca ceapa tocata cu nuca, seminte de pin, stafide, scortisoara, patrunjel tocat si putin pesmet. Se adauga apoi sare, piper si ulei de masline; se amesteca bine pana se omogenizeaza mixtura.
Se umplu pestii cu aceasta mixtura, apoi se inchid.
Se trec pestii prin faina, se inmoaie cu oul batut si se trec, in final, prin pesmet. Se preseaza bine pesmetul pe peste ca sa se fixeze intr-un strat uniform; se scutura pestii de excesul de pesmet.
Se prajesc pestii in ulei fierbinte pana ce se rumenesc, se scurg de ulei pe prosoape de hartie si se lasa sa se raceasca.
Se servesc reci, alaturi de salata verde, rondele de ceapa si de morcov.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.