Ingrediente :
4 creveti cruzi, decorticati si curatati
2 foi de alge nori
250 g orez pentru sushi fiert (su-meshi) (vezi reteta mai jos)
50 foi de salata verde, taiate fideluta
1 castravete mic, taiat julienne
1/2 avocado, taiat julienne
1 lingura de icre rosii
2 linguri de maioneza
Bucatarie etnica :
japoneza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 10 minute
Indicatii :
Se fierb crevetii 1 minut in apa clocotita, apoi se scot din lichid si se pun imediat intr-un castron ce contine apa cu gheata. Se lasa 1 minut, apoi se taie in jumatat, pe lungime. Se asaza foile de alge, cu fata lucioasa in jos, pe un covoras de bambus (makisu). Se intinde pe ea jumatae din orez, lasand liber un spatiu de 1 cm la matginile inferioara si superioara a foii de nori. Se asaza peste orez, pe lungimea foii, la mijlocul suprafetei, jumatate din salata, creveti, castravete, avocado, icre si maioneza. Se ruleaza cu grija foaia, folosind covorasul de bambus. Se strange, pentru a fixa bine umplutura. Se scoate covorasul d ebambus. Se feliaza ruloul in 8 felii, folosind un cutit ascutit, cu lama lata, spalat dupa fiecare taietura si lasat umed.