Makroud - Cornulete egiptene cu curmale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / fursecuri si piscoturi
Makroud - Cornulete egiptene cu curmale
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g semolina 100 g curmale proaspete 100 g zahar 1 lingurita scortisoara macinata sare 6 linguri ulei de masline ulei vegetal, pentru prajit 200 g zahar pentru sirop 1 lamaie, zeama de la
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 35 minute
Indicatii :

Se combina 5 linguri ulei de masline cu putina sare si cu semolina; se adauga treptat apa calduta si se amesteca pana se formeaza un aluat gros. Se lasa deoparte 15 minute. Se framanta apoi pe o suprafata presarata cu faina, dupa care se lasa sa se odihneasca alte 15 minute.
Se curata curmalele de samburi si se pun intr-un blender impreuna cu 1 lingura de ulei de masline si scortisoara macinata.
Se ruleaza aluatul ca sa se obtina o foaie groasa de 1,5 cm; se taie din foaie fasii late de 6-7 cm. Fasiile se taie bucati de 12-15 cm lungime.
Se modeleaza smochinele procesate sub forma de cilindri si se asaza cate unul pe fiecare bucata de aluat. Se impatura aluatul peste umplutura si se aplatizeaza, formandu-se cornulete de forma dreptunghiulara.
Se prajesc cornuletele in ulei fierbinte, pana se rumenesc, si se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se dizolva zaharul intr-o craticioara cu un pahar de apa si zeama de la o lamaie; se amesteca la foc mic pana ce se ingroasa siropul. Se ia craticioara de pe foc si se raceste putin siropul, cat sa ramana caldut. Cand cornuletele s-au facut, se inmoaie in sirop inainte de a se servi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.