Malthout cu peste

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Malthout cu peste
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Preparat din orz, malthout este una dintre cerealele tunisiene. Orzul este sortat, prajit si apoi sfaramat pentru a indeparta cojile. Dupa aceea este vanturat si macinat intr-o moara. Urmeaza cateva operatii de cernere, grauntele mari numite malthoud fiind colectate primele, apoi cele de dimensiuni medii (chicha), iar la urna, faina. Malthoud este gatit in aburi, chicha este folosit la supa, iar din faina se prepara paine.
stelute
Ingrediente : 1 kg fileuri de peste cu carne alba, fara piele 500 g malthout 400 g cartofi, taiati bucati 400 g dovleac, taiat fasii de 5-6 cm lungime 200 g dovlecel, taiat fasii de 5-6 cm lungime 200 g boabe de naut, inmuiate peste noapte 5 ardei iuti verzi (de iuteala medie) 3 cepe medii, tocate 7 linguri de ulei de masline 3 catei de usturoi 1 lingurita de seminte de chimen, macinate 1/2 lingurita de boia iute 1/2 lingurita de curcuma pudra 200 g pasta de rosii sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: greu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 35 minute
Indicatii :

Se fierb boabele de naut timp de 50 de minute.
Se foloseste un steamer sau un dispozitiv alcatuit dintr-o oala inalta, peste care se asaza o sita cu capac. Sita nu trebuie sa atinga lichidul din oala.
Se caleste ceapa tocata in jumatate din uleiul de masline, in oala steamerului, la foc mic.
Intre timp se macina intr-un mojar usturoiul cu putin chimen, apoi se adauga peste ceapa. Se rumeneste ceapa la foc iute, apoi se adauga putina apa rece.
Se adauga boia, pasta de rosii, sare, piper si restul de chimen. Se amesteca bine, apoi se fierbe la foc mic 15 minute, ca sosul sa se evapore partial.
Se taie fileurile in bucati de 10 cm lungime si se asezoneaza cu sare, piper, boia, curcuma si chimen.
Se taie codita ardeilor iuti, se face o incizie de-a lungul ardeiului, se pune putina sare pe varful cutitului si se insereaza in despicatura. Se adauga ardeii astfel pragatiti in sosul de rosii si se continua fierberea pana ce sunt facuti.
Se clateste malthout intr-o sita, apoi se amesteca, folosind degetele, cu restul de ulei. Se pune apoi in sita steamerului, aceasta se asaza deasupra oalei cu sos de rosii si se acopera. Se gateste 10 minute.
Se imerseaza bucatile de peste in sos si se fierb 20 de minute. Se scot apoi si se pun deoparte.
Se fierb cartofii 10 minute, apoi se adauga dovleceii si dovleacul si se mai fierbe totul inca 20 de minute.
Se serveste asezand intr-un platou malthout-ul, peste el se pun legumele si sosul, deasupra se pune pestele, inconjurat de legume si boabe de naut.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.