Mancare de dovlecei cu orez

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Mancare de dovlecei cu orez
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg dovlecei mai mici 60 ml ulei de masline 3 cepe tocate marunt 3 catei de usturoi pisati 1 lingurita boia iute 400 g rosii tocate, din cutie 200 g orez pentru risotto sau cu bob rotund 700 ml zeama de carne de pasare 4 fire de patrunjel tocate 4 fire de marar tocate sare piper alb proaspat macinat fire de marar si patrunjel, pentru ornat masline, pentru ornat iaurt gros, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : albaneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se reteaza capetele dovleceilor si se taie rondele groase de 1 cm.
Se incinge jumatate din ulei intr-o cratita mare si se calesc, la foc mic, ceapa si usturoiul, pana se inmoaie. Se adauga boiaua si rosiile si se fierbe mixtura incet 5-8 minute, dupa care se adauga dovleceii si sarea.
Se gateste la foc mediu 10-15 minute, inainte de a adauga orezul si zeama de carne. Se acopera cratita si se fierbe totul incet 45 de minute, pana cand orezul este fraged. Se amesteca ocazional.
Se ia cratita de pe foc si se adauga piper alb, dupa gust, patrunjel si marar.
Se toarna mancarea intr-un cas termorezistent si se da la cuptor 45 de minute.
La jumatatea intervalului, se stropeste cat mai uniform mixtura cu restul de ulei.
Se serveste mancarea ornata cu marar si patrunjel, si cu iaurt.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.