Mancare de fasole cu ochi negri si dovleac

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Mancare de fasole cu ochi negri si dovleac
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este o mancare cu gust bogat, usor picanta, foarte apreciata in intreaga America Centrala si in Caraibe.
stelute
Ingrediente : 225 g fasole cu ochi negri inmuiata peste noapte 1 ceapa tocata 1 ardei gras verde sau rosu, curatat de seminte si tocat 2 catei de usturoi tocati 1 cubulet de concentrat de supa 1 fir de cimbru proaspat (sau 1 lingurita de cimbru uscat) 1 lingurita paprika 1/2 lingurita amestec de condimente pumpkin pie (vezi reteta mai jos) 2 morcovi taiati rondele 1-2 linguri ulei de palmier sare sos iute 675 g dovleac taiat cubulete 1 ceapa tocata foarte marunt 25 g unt 2 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita pudra de scortisoara 2 lingurite pudra de curry 1/4 lingurita nucsoara macinata 300 ml apa piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : guatemaleza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 3-4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se scurge fasolea si se pune intr-o oala; se acopera cu apa rece. Se da in clocot.
Se adauga ceapa, ardeii grasi, usturoiul tocat, cubuletul de concentrat, cimbrul, paprika si amestecul de condimente. Se fierbe incet 45 de minute, pana ce fasolea incepe sa se fragezeasca. Se asezoneaza cu sare si putin sos iute.
Se adauga morcovii si uleiul de palmier; se continua gatitul 10-12 minute, pana ce morcovii sunt facuti (daca este nevoie se mai adauga putina apa). Se ia oala de pe foc.
Se topeste untul intr-o cratita mare. Se adauga dovleacul, ceapa tocata foarte marunt, usturoiul pisat, rosiile, scortisoara, nucsoara, curry si 300 ml apa. Se amesteca bine si se fierb ingredientele la foc mic pana ce dovleacul este fraged.
Se asezoneaza, dupa gust, cu sare, sos iute si piper. Se serveste impreuna cu fasolea.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.