Mancare de vinete cu rosii si iaurt

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Mancare de vinete cu rosii si iaurt
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 vinete medii sare ulei vegetal 2 cepe medii, feliate 1 ardei iute verde, fara seminte, feliat 2 rosii mari, coapte, curatate de coaja 1/4 lingurita boia iute 1/4 cana apa 2 cani iaurt, lasata se se scurga intr-o site, peste noapte 2 catei usturoi
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : afgana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se curata cotoarele vinetelor, apoi se taie in bucatele (nu se curata coaja!). Se asaza pe o tava si se sareaza din belsug. Se lasa 30 minute, apoi se usuca prin tamponare usoara cu prosoape de hartie.
Se pune ulei intr-o tigaie cu capac, astfel ca sa acopere bine fundul acesteia. Se prajesc bucatelele de vinete pana ce se rumenesc pe ambele parti. Nu se gatesc complet. Se tramsfera pe un platou.
Dupa ce uleiul se scurge din vinete, se toarna din nou in tigaie, se adauga ceapa si se caleste pana ce devine transparenta. Se transfera apoi pe o farfurie.
Se asaza un strat de vinete inapoi in tigaie. Se asaza deasupra lor o parte din ceapa, inele de ardei iute verde si felii de rosie. Se repeta succesiunea straturilor folosind restul ingredientelor si presarand putina sare si inele de ardei iute intre straturi. Se toarna deasupra uleiul scurs din vinete. Se adauga apa, se acopera si se fierbe inabusit 10-15 minute.
Se amesteca iaurtul cu usturoi si se asaza aceasta pasta pe farfuria pe care urmeaza sa se serveasca. Deasupra se asaza mixtura de vinete, cu grija, ca nu se sfarama rosiile si vinetele. Peste legume se toarna restul de iaurt cu usturoi.
Se serveste cu paine.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.