Bucatarie etnica :
afgana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 20 minute
Indicatii :
Se curata cotoarele vinetelor, apoi se taie in bucatele (nu se curata coaja!). Se asaza pe o tava si se sareaza din belsug. Se lasa 30 minute, apoi se usuca prin tamponare usoara cu prosoape de hartie. Se pune ulei intr-o tigaie cu capac, astfel ca sa acopere bine fundul acesteia. Se prajesc bucatelele de vinete pana ce se rumenesc pe ambele parti. Nu se gatesc complet. Se tramsfera pe un platou. Dupa ce uleiul se scurge din vinete, se toarna din nou in tigaie, se adauga ceapa si se caleste pana ce devine transparenta. Se transfera apoi pe o farfurie. Se asaza un strat de vinete inapoi in tigaie. Se asaza deasupra lor o parte din ceapa, inele de ardei iute verde si felii de rosie. Se repeta succesiunea straturilor folosind restul ingredientelor si presarand putina sare si inele de ardei iute intre straturi. Se toarna deasupra uleiul scurs din vinete. Se adauga apa, se acopera si se fierbe inabusit 10-15 minute. Se amesteca iaurtul cu usturoi si se asaza aceasta pasta pe farfuria pe care urmeaza sa se serveasca. Deasupra se asaza mixtura de vinete, cu grija, ca nu se sfarama rosiile si vinetele. Peste legume se toarna restul de iaurt cu usturoi. Se serveste cu paine.