Mancare de vinete egipteana

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Mancare de vinete egipteana
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 vinete spalate si taiate felii 1 ceapa taiata rondele subtiri 2 catei de usturoi feliati foarte fin 2 rosii decojite, taiate cubulete 1 lingura frunze uscate de menta frunze uscate de patrunjel 1 lingura zahar 3 linguri de otet 2 linguri sirop de rodie 3-4 linguri ulei de masline piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se presara feliile de vinete cu sare si se lasa sa stea 1 ora; se scurge apoi lichidul amarui pe care l-au lasat. Se usuca cu prosoape de hartie si se taie cubulete.
Se incing 3-4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu-mic. Se adauga ceapa si se caleste timp de 1 minut, apoi se adauga usturoiul si se caleste totul inca 2-3 minute.
Se adauga vinetele, rosiile, patrunjelul, menta, otetul, zaharul si piperul. Se gateste la foc mic timp de 20 de minute, apoi se adauga siropul de rodie.
Mancarea se serveste calduta, cu pitta sau alta paine asemanatoare.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.