Mango cu orez

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Mango cu orez
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Nu se scutura cutia cu lapte de cocos inainte de a o deschide; se ia cu o lingura partea de smantana groasa de deasupra uleiului.
stelute
Ingrediente : 1 1/4 cana orez cu bob scurt, lipicios 3/4 cana lapte de cocos foarte gros care va fi amestecat cu orezul 1/4 cana zahar 3/4 cana lapte de cocos foarte gros care va fi pus deasupra orezului, ca topping sare 1/4 lingura faina de orez 6 fructe de mango medii, curatate de coaja si feliate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : cambodgiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se spala si se clateste bine orezul. Se fierbe orezul bine de tot (25-30 minute), in apa multa. Se ia de pe foc si se scurge. Se transfera intr-o cratita.
Se incalzeste, la foc mic, 3/4 cana lapte de cocos intr-o craticioara. Se adauga 1/2 lingurita sare si se amesteca pana se dizolva. Se ia de pe foc si se toarna peste orez. Se amesteca bine si se lasa sa stea 15 minute.
Se incalzeste restul laptelui de cocos si se adauga un praf de sare. Se amesteca 1 minut, apoi se ia de pe foc.
Se serveste asezand orezul in mijlocul unui platou. Se asaza felliile de mango in jurul orezului si se toarna deasupra laptele de cocos pus deoparte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.